1200 lóerős és négykerék-meghajtású a Drako GTE elektromos autója, és befagyott tavon is lehet vele driftelni, ami nagy dolog egy EV esetében. 

Az alacsony felépítésű szuperautók általában nem bizonyulnak jó választásnak jégen és havon, továbbá az elektromos autóknak sem barátja ez a kettő. A Drako Motors szuperautója, a Drako GTE azonban kivételnek számít. Minden egyes kereket független motor hajt meg, a rendszert pedig nyomatékvektorálással tették különlegessé (persze a négykerék-meghajtású elektromos autó egyébként is annak számít).

Fogták is a GTE-t, és elvitték egy hóval borított pályára, valamint jéggel borított tóra, és mindkettőn drifteltek vele. Mindez a nyomatékvektorálási rendszernek volt köszönhető, emiatt a bal és a jobb kerekek az ellenkező irányokba tudtak forogni.

Az 1,25 millió dolláros autó egyébként szélszálas kasznit kapott, a Fisker Karma vázára építkezik. A rendszer a Drako DriveOS szoftvere irányítja. Az 1200 lóerős autó 90 kWh-s akkut kapott, 330 kilométer per óra a csúcssebessége, 8810 Nm a nyomatéka. Csak 25 darab készül belőle.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Fotó: Drako