A kiterjesztett valóság elemekkel gazdagított Museum Alive app segítségével kardfogú tigris és repülő dinó is kerülhet a nappaliba.

Egyre több fejlesztő ismeri fel a kiterjesztett valóságot támogató játékokban rejlő lehetőségeket, a valóság ilyenfajta virtuális kibővítése ugyanis remek szórakozást és szórakozva tanulást kínál felhasználóinak. A Museum Alive nevű applikáció kiváló példája a minőségi AR alapú alkalmazásoknak, melyeknek hála pár kattintással olyan dolgokat jeleníthetünk meg a környezetünkben, amelyeket egyébként nem, vagy csak nagyon nehezen lehetne látni.

Az iOS-platformra fejlesztett dinós alkalmazás 1090 forintért vásárolható meg az Apple boltjából (bár reméljük egyszer elkészül majd Androidra is), és a BBC cikke szerint nagyon megéri az árát. A miniatűr múzeum három kihalt fajról tartalmaz igen részletes leírást: megismerkedhetünk a kardfogú tigrisként ismert smilodonnal, a jura kor dimorphodon nevű repülő dinoszauruszával, valamint a furcsa, ötszemű ízeltlábúval, opabiniával is. Mindhárom őslényt a rá jellemző környezetben vetíti elénk az applikáció, és ha ez még nem volna elég, nem kisebb személy, mint a legendás természettudós, David Attenborough hangján hallgathatunk részletes bemutatást az említett állatok kialakulásáról, vadászatáról és mindennapjairól.

Az alkalmazás névválasztása persze nem véletlen: 2014-ben Natural History Museum Alive címmel jelent meg David Attenborough őslényekről szóló dokumentumfilmje, amelyben a világhírű brit állattudós úgy járja körbe a múzeumot, hogy a csontvázak a CGI technológia segítségével teljes nagyságukban öltenek testet és elevenednek meg körülötte.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!