Hivatalosan is felhagy okostelefonos ambícióival az LG, a vállalat végül úgy döntött, hogy inkább más területekre csoportosítja az erőforrásait. 

Már januárban lehetett hallani arról, hogy az LG bezárná, vagy legalábbis eladná a mobilos részlegét. A világ első feltekerhető kijelzős okostelefonját jegyző dél-koreai vállalat öt évnyi és 4,5 milliárd dolláros veszteségtermelés után döntött úgy, hogy kilép a mobilpiacról. Márciusban arról szóltak a hírek, hogy a főként fogyasztói elektronikai cikkeket gyártó cég inkább eladná, mint bezárná ezt a divízióját, de végül megakadtak a tárgyalások a potenciális vevőkkel.

A vállalat egy korábbi emailben beszélt arról, hogy egyre kegyetlenebb küzdelem folyik az okostelefonok piacán, és eljött az idő a számukra, hogy meglépjék ezt a kemény, ám szükségszerű döntést: július után az LG felhagy az okostelefonok gyártásával. A cég hozzátette, hogy a felszabaduló energiaforrásokat olyan növekvő ágazatokra csoportosítják majd át, mint az okosotthonos eszközök, a robotika, az elektromos autók és a mesterséges intelligencia.

A döntés hatására a cég futurisztikus feltekerhető telefonja sem jut el a gyártósorig, és bár túl sok részlet nem derült ki, annyi már biztos, hogy igyekeznek majd megszabadulni az egyéb felhalmozott készülékeiktől is. Érdemes persze tudni, hogy nem az dél-koreai vállalat az egyetlen techóriás, amely kiszállt az okostelefon-bizniszből az elmúlt évek folyamán: a Nokia, a HTC és a Blackberry is hasonlóképpen tett.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!