A GSW-H1000 a Casio első Wear OS rendszerű okosórája az ikonikus G-Shock szériában. 

A G-Shock egy legendás széria a Casio órakínálatában, és most a GSW-H1000 formájában megérkezett a sorozatba az első Wear OS rendszerű okosóra. Az ára 699 dollár lesz, piros, kék és fekete színben lesz elérhető az óra, amely 200 méterig vízálló, ellenáll a rázkódásnak is. A gyártó szerint fitneszre, sportokra koncentráltak, így szörföléshez és snowboardozáshoz is lehet viselni az órát.

Wear OS rendszerű Casio óra egyébként már volt, de a G-Shock szériában ez az első. A legendás széria még az 1980-as években indult el, a tapasztalatok szerint a legstrapabíróbb órák közé tartoznak ezek.

Az órán van optikai pulzusmérő, 15 aktivitás és 24 beltéri edzésforma támogatott szoftveresen. A GPS mellett beépített iránytű, magasságmérő, gyorsulásmérő és gyroszenzor is van. A Google Asszisztens és a Google Fit is támogatottak. Az 1,2 hüvelykes, 360 x 360-as kijelző dupla méretű, monokróm LCD egészíti ki a színes panelt. Az üzemidő 1-1,5 nap lehet, kiterjesztett módban 1 hónap. Egy teljes feltöltés 3 óra.

Ha jön is a sokat pletykált, ütésálló Apple Watch, valószínűleg az új Casio órát nehéz lesz felülmúlnia.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Fotó: Casio