Kép: Graet News Network

Úgy tűnik, valakinek megért 200 millió forintnyi dollárt, hogy hozzájusson egy Super Mario Bros. játékért, amihez NES kell. 

Ahogy rengeteg dolog esetében lehet tapasztalni, az egykor teljesen átlagos áron forgalomba kerülő termékek az idő múlásával egészen elképesztő értékre tesznek szert. Lehet ez jármű, fegyver, óra, magazinok, lapok, és még hosszan folytathatnánk a sort. Például azzal a Super Mari Bros. kazettával, amit nemrég árvereztek, és a Nintendo Entertainment System (NES) egyik húzócíme volt. Ugyanis egy ilyen került nemrég kalapács alá, és a végén 660 000 dollárért talált gazdára, ami jelenleg 200 millió forintnak felel meg.

Kép: Techeblog

Hozzá kell tenni, a rendkívül magas árat többek között az indokolja, hogy az aukciósház kínálatában eddig ez az összes eddig árverezett NES játék közül a leginkább gyári állapotban lévő. Lezárva, perforált kartonfüllel, ami egyben a Super Mario Bros. egyik legrégibb, lezárt darabja. Tovább növeli az árat az is, hogy ez egy olyan példány, amiből összesen négy van, és még a 1986 közepén történt megjelenés előttről származik. Úgy tudni, annak idején karácsonyi ajándékként vásárolt valaki, hogy aztán 35 évig várja a napfényt egy szekrény mélyén. A Heritage aukciósház szerint amint hozzájuk került az árverés tárgya, rögtön sejtették, hogy nagy érdeklődést fog kiváltani. Ami természetesen így is lett, és jól alátámasztja a 660 000 dolláros ár is.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!