Bluetoothos arcmaszkot villantott a Black Eyed Peas alapítója

 A bluetoothos arcmaszk sem álom többé: a Black Eyed Peas egykori alapítótagja, Will.i.am egy szuperintelligens termékkel robban be az okosmaszkok piacára, amely többek között a Bluetooth-csatlakozást is lehetővé teszi. 

Will.i.am-ről (becsületes nevén William James Adams) érdemes tudni, hogy egy ideje előszeretettel kalandozik el a technológia világában, és olyan dolgokat talál fel, amelyekre az égvilágon semmi szükség. A portfoliója pedig egyre csak gyarapszik: a 2014-ben piacra dobott okosóra, a vezeték nélküli fülhallgató, a hanggal vezérelhető digitális asszisztens és a robotkutya mellé megérkezett a Xupermask névre keresztelt bluetoothos arcmaszk is, amellyel a többfunkciós okosmaszkok piacára kíván betörni a rapper-dalszerző.


Hogy az ötlet mennyire menő, arra inkább nem mondunk semmit, Will.i.am szerint viszont sci-fi időket élünk, úgyhogy itt az ideje, hogy olyan maszkokat hordjunk, amelyek megfelelnek a kornak. Szó se róla, a Xupermask igen nagytudású: van benne HEPA-szűrő, többsebességes ventilátorok, zajszűrős fejhallgató, LED-lámpa, sőt újratölthető akkumulátor és Bluetooth-csatlakozás is.

https://www.youtube.com/watch?v=IS8Axbl7FsQ&ab_channel=pablogeneva

Az intelligens maszkot José Fernández kivitelezte, aki például Elon Musk űrhajós vállalkozása, a SpaceX számára is tervezett szkafandereket, és olyan filmek látványvilágán is dolgozott, mint a Fekete párduc, a Bosszúállók vagy az X-Men. Mindez persze az árán is megmutatkozik, az április 8-án forgalomba került maszk ugyanis 299 dollárért, azaz nagyjából 90 ezer forintért vásárolható meg.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?