Egymilliárd forintért kelt el az első Superman képregény

3,25 millió dollárért, azaz közel egymilliárd forintért kelt el az Action Comics képregénysorozat első, 1938. júniusi füzete, amelyben elsőként bukkan fel Superman. 

A képregény egy befektetés, szokás mondani. Nem először fordul elő, hogy bizonyos kiadványok elképesztő mértékű értéknövekedést produkálnak az évek folyamán, és szenzációs, több milliós áron cserélnek gazdát. Most is ez történt: az Action Comics első képregényéért 3,25 millió dollárt adtak egy aukción, így minden korábbinál magasabb áron kelhetett el az a füzet, amelyben elsőként bukkan fel Superman. Az új rekord nem sokkal haladja meg a korábbit: 2014-ben valamivel több mint 3,2 millió dollárért vásárolták meg az Action Comics #1 egy másik, ám ugyancsak jó állapotban lévő példányát.


A napjainkban igen sokat érő füzetkéből annak idején több százezret értékesítettek, ám mostanra csak 100 darab maradt fent a becslők szerint. A most eladott képregény az egyik legjobb minőségben fennmaradt példány, amelyet 2018-ban vásárolt meg az eladó, akkor valamivel több, mint 2 millió dollárért.

superman egymilliárd
A sokat érő Superman képregény Fotó: Los Angeles Times

Az Action Comics képregénysorozat alapozta meg a ma ismert amerikai képregényhősök-stílusát, így nemcsak a képregényekre, de a popkultúra számos más területére is óriási hatással volt. A frissen gazdára kelt példány arról szól, hogy a szuperhős, polgári nevén Clark Kent miként kerül a Földre a Krypton nevű bolygóról.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?