Hank Azaria elnézést kért azért, mert A Simpson család Apu nevű indiai karakterét sztereotipan szólaltatta meg az elmúlt több mint 20 évben. 

Hank Azaria fehér színészként 1999 és 2020 között adta hangját A Simpson család Apu Nahasapeemapetilon nevű indiai származású üzlettulajdonosának. A színész tavaly mondott le a szerepről, most pedig egy podcastben bocsánatot kért azért, mert sokszor sértő módon jelenítette meg a figurát, kifigurázva ezzel az indiai bevándorlókat.

Az Aput ért kritikák hatására A Simpson család alkotói még tavaly nyáron döntöttek úgy, hogy a sorozatban nem-fehér karaktert csakis nem-fehér színész szinkronizálthat eredeti nyelven. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy egy-egy színész bőrszíntől függetlenül több sorozatbéli karakternek is kölcsönzi a hangját, így Azaria az indiai Apu karaktere mellett a fehér, ám bizonytalan származású Moe Szyslak kocsmárosnak, a szintén fehér Képregényes Fickónak és Wiggum rendőrfőnöknek, illetve a fekete Carl Carlsonnak is adta a hangját.

A Simpson család egy középosztálybeli család szemén keresztül humoros formában szemlélteti az amerikai kultúrát és társadalmat, és szó se róla, Apu karaktere meglehetősen pejoratívra sikeredett, ez az a sorozat, amely szinte mindent színre vitt és kifigurázott, amit és akit csak lehetett, fajtól és nemtől függetlenül.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!