bitche facebook
Fotó: The Connexion

A Facebook algoritmusainak nem tetszett a Bitche nevű francia város neve, így fogta és lelőtte a település hivatalos közösségi oldalát. 

A nem túl szerencsés nevű francia kisváros a Facebook szűrőjének áldozata lett, ám az sem kizárt, hogy a moderátorok néztek be valamit, de nagyon. A bitch szó angolul (hm, hogy is mondjuk finoman) a ribanc szinonimája, de a nőstény állatokra is ezt a kifejezést szokás használni. Ezt tudva, mindenkinek a képzeletére bízzuk, miért törölhette Mark Zuckerberg közösségi oldala a Franciaország északkeleti részén található kisváros hivatalos oldalát.

A település közösségi platformját még március 19-én távolították el, ám a legendásan „felhasználóbarát” Facebook (ember legyen a talpán, aki fel tudja velük venni a kapcsolatot) csupán pár napja állította vissza az oldalt, miután a Politicio kedden megírta a történteket. Mivel a város kommunikációs vezetője hosszú heteken át hiába próbálta felvenni a kapcsolatot a tech-óriással, végül úgy döntöttek, hogy Mairie 57230 néven új Facebook-oldalt csinálnak Bitche lakosainak. A törlés hatására Rohrbach-lès-Bitche  városa is úgy döntött, hogy óvatosságból átnevezik a településük oldalát Ville de Rohrbach-ra, nehogy náluk is beüssön a krach.

bitche facebook
Bitche nevű francia kisváros a német határnál található. Fotó: CNN

Bicthe város polgármestere annyira azért nem vette zokon az ügyet, hiszen meghívta Mark Zuckerberget és a Facebook francia részlegének vezetőjét is a városukba.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!