Kép: Techeblog

A The House of the Dead: Remake az 1996 második felében megjelent klasszikus, játéktermi jellegzetességeket felmutató klasszikus újragondolt változata. 

Még 2019-ben hallhattuk először, hogy a MegaPixel nevű fejlesztőbrigád két olyan címen is dolgozik, ami a brandhez köthető. Ám sokkal többet akkoriban nem lehetett tudni, és ez elég sokáig így is maradt. Most azonban megtört a jég, és befutott a The House of the Dead: Remake első mozgóképes ízelítője. Ám már első körben érdemes tisztázni, hogy amit a videóban látunk, az egy Nintendo Switch előzetes, és a teljes játék elvileg már idén érkezik. Ismerve a klasszikust, kíváncsian várjuk, hogyan sikerült átmenteni a régi erényeket a jelenlegi játékosok igényeinek megfelelően.

Az biztosan kijelenthető, hogy a játékmenet követi a klasszikus rail-shooter megközelítést, amikor semmi más dolgunk nincs, csak lőni, kaszabolni, írtani. Azt még nem tudni, hogy az említett Nintendo Switch-csen kívül mely platformokra fut ki a játék, de később ezzel kapcsolatban is biztosan jutunk majd információkhoz. Az viszont kijelenthető, hogy értelemszerűen a mai igényeknek megfelelő grafika, irányítás, és többféle befejezés az, amit tartogat a cím. Bár ez utóbbi nem újítás, sokkal inkább elvárás, hiszen az eredeti játék is háromféle befejezéssel rendelkezett.