Bitcoinért is megvehető Beverly Hills egyik luxusháza

A bitcoin mint olyan, nem ismeretlen fogalom, de az, hogy Beverly Hills egyik házának tulajdonosa ilyen fizetőeszközt is elfogad az eladó ingatlanáért, újdonság. 

Az senkiben nem kelti újdonság érzetét, hogy Los Angeles luxusnegyede, Beverly Hills rendelkezik olyan házakkal, amelyek eladók. Azt is tudjuk, hogy ezek a kalyibák hétköznapi ember számára elérhetetlen áron találnak új gazdára. Igaz ez arra a 60 millió dolláros (18 milliárd forint) házikóra is, amelynek eladója nem csupán pénzt fogad el a vevőtől, hanem valami mást is. Ebben az esetben az említett dollármennyiség helyett akár bitcoinnal is ki lehet egyenlíteni a vételárat, méghozzá 1029 darabbal. Ezért a bitcoin mennyiségért az új tulajdonos 1700 négyzetméternyi luxus jár.


Kép: Marc Angeles | Douglas Friedman | Joe Bryant

A Michael Chen által tervezett ingatlan a Trousdale Estates at 1108 Wallace Ridge Court-on helyezkedik el, és található benne hét hálószoba, valamint 14 fürdő. Persze önmagában ennyi még nem indokolná a 60 millió dollárt. illetve az 1029 bitcoint. Az viszont igen, hogy ezért az árért jár a gyönyörű kilátás a Csendes-óceánra. De ez csak az egyik oldala a háznak, a másikon az üvegből készült falakon keresztül a városra látni. Egy ilyen ingatlanban alapértelmezés az úszómedence, valamint a kétezer palackos borospince, hatalmas edzőterem, iroda, valamint moziterem. Tehát akinél éppen nincs 60 millió dollár, viszont rendelkezik bő 1000 bitcoinnal, már nyomhat is a „megveszem” gombra.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?