Canon EOS R3 névvel érkezik a gyártó legújabb gépe, amely a tokiói olimpia egyik legkeresettebb portékája lehet. 

Imitt-amott már lehetett hallani a Canon sportfotósoknak szánt csúcskategóriás, tükör nélküli gépéről, ám végre a gyártó is megerősítette. Az EOS R3 névre keresztelt készülék elsősorban a sportesemények fotósait célozza meg, így természetesen az sem véletlen egybeesés, hogy a különleges kamera még a tokiói olimpia előtt piacra kerül.

A vállalat szupermodern készülékébe a gyártó saját fejlesztésű BSI-CMOS szenzora kerül, melyet a Canon szintén saját processzorával, a Digic X-szel egészítenek ki. A cég elmondása szerint a kettő együtt lehetővé teszi, hogy másodpercenként akár 30 képet is elkattintson a kamera. Újdonság az ún. Eye Focus névre keresztelt funkció, mely nevéhez híven képes a szemünk mozgásának figyelésével állítani a fókuszon. A szemmel vezérelhető autófókuszt a mélytanulási algoritmus teszi lehetővé, amely kapcsán még bőven akad kérdés (például, hogy mennyire lesz gyors és hatékony a használata), ám első blikkre kétségkívül érdekes megoldásnak tűnik.

A Canon EOS R3 természetesen por- és vízálló is – ami külön hasznos, ha például egy vizes sporteseményen kell lefotózni -, ám hogy összességében milyen teljesítményt nyújt majd a készülék, arról egyelőre még nem beszélt a gyártó.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!