Már cuki macskás képeket is csinál nekünk a mesterséges intelligencia

A világ egyik legaranyosabb(?) állatáról készült képeket elemezte a mesterséges intelligencia, aztán fogta magát, és ő is csinált pár cuki macskás képet. 

Tegye fel a kezét, aki szokott cicás képeket nézegetni? Na, ugye! Vagyunk így ezzel páran, a pihe-puha bolykos kis jószágok ugyanis nemcsak élőben, de még képeken, videókon keresztül is képesek jobb kedvre deríteni az embert. A This Cat Does Not Exist nevű oldalon egy raklapnyi macskás képet találsz, csakhogy van velük egy kis bökkenő: ezek a macskák ugyanis nem léteznek, és soha nem is léteztek.


A különleges weboldalra a Variety talált rá, és lényegében annyit tud, hogy minden egyes frissítéssel egy újabb és újabb cicás képet dob fel. Ez persze önmagában nem újdonság, ám az oldal mögött a mesterséges intelligencia dolgozik, ő az, aki a macskás képeket generálja nekünk a valóságban nem is élő házikedvencekről. (Ide kattintva pedig te is kérhetsz magadnak egyet.)

A weboldalon megjelenő fotókat a képek generálására szakosodott mesterséges intelligencia, egy GAN (generative adversarial network) rendszer készíti, aki az internetre feltöltött cicás képek tanulmányozása után sajátította el, hogyan néz ki egy igazi macska. A képek szerintünk félelmetesen jók lettek, olyan élethűek, mintha igazi, létező állatokról készültek volna…

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?