Ennyi-vége: A Logitech kivégzi az univerzális távirányítóit

Lefőtt a kávé az univerzális távvezérlőknek, mondjuk meglepve nem vagyunk. A Logitech Harmony sztorinak vége.

Az univerzális távirányítók termékcsoportja jó ideje már csak haldoklik. Amíg mondjuk másfél évtizede az ilyen eszközök viszonylag népszerűnek számítottak, addig mostanra ilyen-olyan okok miatt, de eljárt felettük az idő. Ezeknek is az egyre fejlődő telefonok ásták meg a sírt, amelyek a különféle applikációik révén lényegesen olcsóbban, vagy akár ingyen képesek ellátni ugyanezt a feladatot.


Harmony univerzális távirányító
Több egykori meghatározó piaci résztvevő, például a Philips már korábban úgy döntött, hogy kivonul, és most az egyik legnagyobb cápa, a Logitech is arról határozott, hogy elhagyja a csatateret. A vállalat ugyanis bejelentette, a Harmony univerzális távirányító termékcsalád likvidálását. Azonnal beszüntetik a fejlesztést és a gyártást, de a szoftveres támogatásról és a garanciáról egy darabig még gondoskodnak. Hogy őszinték legyünk, nem nagyon vagyunk meglepve, gyakorlatilag teljesen meg is feledkeztünk ezekről a modellekről, évek óta eszünkbe sem jutottak az univerzális távvezérlők, pedig korábban napi szinten használtuk mi is. Hiába na, a kutya ugat, a karaván halad, a kávé meg lefő.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.

Ezeket olvastad már?