Kép: Techeblog

A repülő autók sosem voltak igazán szépek, maximum idomultak a vonalaik a korhoz. Az ASKA bizonyítja, hogy ebben bizony az égvilágon semmi nem változott. 

Időről-időre felbukkan a repülő autók témája, hiszen mindig akadnak olyanok, akik megpróbálják ezt a két közlekedési formát egybeolvasztani úgy, hogy az praktikus legyen. A gond csak az, hogy a közúti és a levegőben történő előrehaladás egészen más morfológiát kíván. Így aztán ezek a fura hibridek mindig úgy néztek ki, mintha egy autó és egy repülőgép borgőzős éjszakáján torz szerelemgyerekei lennének. Nincs ez másként az NFT által jegyzett ASKA esetében sem, amire egyébként már le lehet adni az előrendeléseket. A világ első, függőlegesen felszállni képes, elektromos hajtású repülő autója akár 400 kilométert is képes megtenni egyetlen töltéssel.

Hozzá kell tenni, kialakításának köszönhetően a jövőben érkező modelljei akár másfajta hajtást is kaphatnak, mint amilyen például a hidrogén. Amint a videóban is látható, a jármű légcsavarjai felszállásnál függőleges üzemmódba helyeződnek, leszállásnál pedig ugyanez történik. Amikor éppen arra van szükség, hogy közúton mozogjon, akkor méreteit tekintve nagyjából egy átlagos SUV-éval számolhatunk. Az NFT a pilóták számára természetesen elvégzi a típusismeret elsajátításához szükséges oktatást. Aki nagyon vágyik egy ilyenre, 789 000 dollárt kell, hogy a kasszánál hagyjon, ami nagyjából 236,5 millió forint. Ennyiért kapunk valamit, ami összehajtva leginkább úgy néz ki, mint Michael Bay filmjében egy átlagos idegen létforma, ami bolygónk leigázásán sürgölődik.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!