Az Apple legújabb fenntarthatóági jelentésében arról is szó esik, mennyi fémet spóroltak Tim Cookék azzal, hogy kihagyták a töltőt az iPhone-ok mellől. 

Nemrégiben kiadta az Apple a tavalyi évre vonatkozó fenntarthatósági jelentését, melynek talán legérdekesebb pontja az, amikor a cupertinói cég a kimaradt adapter miatt megspórolt fém mennyiségét elemzi. Az Apple még az iPhone 12-es széria debütálása előtt döntött úgy, hogy sem töltőt, sem hagyományos madzagos fülhallgatót nem ad ehhez a termékcsaládhoz.

A jelentés szerint a vállalat összességében 861 ezer tonnával kevesebb rezet, cinket és ónt használt el azzal, hogy nem csomagolt adaptert a telefonok mellé. Ezzel ráadásul a doboz méretét is csökkentették, ezért a szállítás is egyszerűbb lett, az Apple állítása szerint 70 százalékkal több iPhone 12-es dobozt tudnak így elhelyezni egy raklapon, mint korábban.

A jelentésben emellett az általános energiafelhasználásról is szó esik, ami a dokumentum tanúsága szerint tényleg csökkent, az áramfogyasztást 13,9 millió kWh-tal vágták vissza a cupertinóiak. A gyártással keletkező szén-dioxid-kibocsátást pedig 25,1 millió tonnával sikerült csökkenteni tavaly, ez az érték 2019-ben 22,6 millió volt. Az Apple emellett azt is megemlíti, hogy minden eddiginél több újrahasznosított anyagot használnak fel, amivel lényegében 39 ezer tonna elektronikus hulladékkal kevesebbet termel a vállalat.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!