A kínai Seres autógyártó nagy hatótávú elektromos autója, a Seres SF5 megvásárolható lesz a Huawei kínai zászlóshajó üzleteiben. 

Általános tendencia, hogy egyre több technológia nagyvállalat száll be az autóiparba. A Huawei életében az első autótársulás a Seres autógyártóval jött létre a Huawei 1+8+N ökoszisztémájának keretei közt. A Seres SF5 a kínai vállalat elektromos hajtásoptimalizáló rendszerét (Huawei DriveOne) használja, a fedélzeti számítógépéről pedig a Huawei HiCar gondoskodik.

A Huawei DriveONE három-az-egyben elektromos hajtásrendszer nem csak a hatótávot növeli, de a gyártó szerint a vezetést valódi sportautó-élménnyé emeli. Az új Seres SF5 tisztán elektromos üzemmódban 180 km-es hatótávolságot biztosít a mindennapi városi ingázóknak, míg a városon kívül 1000 km-es hatótávot ígér. A Huawei HiCar megoldásainak köszönhetően a felhasználók mobiltelefonjukat is csatlakoztathatják a jármű fedélzeti komputeréhez, hozzáférést biztosítva ezzel a navigációhoz, kedvenc zenéikhez, valamint számtalan egyéb funkciókhoz. A Huawei HiCar más intelligens eszközökkel is összekapcsolja az autót, így akár az autóból is irányítható az otthoni légkondicionáló, az okosképernyő, vagy más Huawei HiLinkkel felszerelt okoseszköz.

Az új modell április 21-től lesz megtekinthető és kipróbálható a Huawei kínai üzleteiben. A
modellek a későbbiek folyamán kétféle konstrukcióban – az összkerekest 246 800 CNY-ért (11,3 millió Forint), míg a hátsó kerék meghajtásút 216 800 CNY-ért (10 millió Forint) (2WD) – négyféle színben (Deep Ocean Blue, Charcoal Black, Pearl White és Titanium Silver Grey), valamint Midnight Black, Garnet Red és Ivory White kárpitozással lesznek megvásárolhatók.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!