A Facebook és a Spotify közös összefogásának eredményeképpen a közösségi appot használóknak még kényelmesebb lesz a zenék streamelése. 

A „Project Boombox” névre keresztelt közös projektről először egy interjúban beszélt Mark Zuckerberg, aki szerint az Spotifyjal való együttműködésnek hála többek között a zenék streamelése is egyszerűbbé válik a Facebook appot használók körében. A gondolat lényege, hogy a facebookozók úgy streamelhessenek zenét a Spotifyról, hogy ehhez ne keljen kilépniük az oldalról, és átmenni a Spotifyra. A Facebookba való integrálás ötlete nem tűnik világmegváltó gondolatnak, és egyértelműen azt a célt szolgálja, hogy az embereknek a zenehallgatás ürügyén ne keljen elhagynia a közösségi hálót, tehát a mostaninál is több időt töltsenek a felületen.

Ugyanakkor nem ez az első alkalom, hogy a Facebook és a Spotify közös projekten töri a fejét, hiszen korábban is pletykáltak már olyanról, hogy a Facebook nagyon szeretné, ha az emberek rajtuk keresztül hallgatnák a podcasteket, és ebben partnerként a Spotifyt jelölte meg. Most azonban hivatalossá vált a dolog, így biztosra vehetjük, hogy a két óriás a zene és podcast témában is közösen fog együtt dolgozni.

Arról egyelőre nincs információ, hogy mikor lesz elérhető az újítás, de ha hinni lehet a híreknek, akkor ez a funkció hamarabb érkezik, mint a többi új, hangalapú közösségi szolgáltatás. A Facebook ugyanis erőteljesen rágyúr az élő szavas kapcsolattartásra, így lesz például élő szavas chat, hangalapú bejegyzés, sőt hangklippek készítésére is lehetőségük lesz a Facebook felhasználóinak.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!