Meglepően élethűen alakítja A galaxis őrzői egyik legkedveltebb tagját, Grootot a Disney Imagineering által életre keltett robot, akiről a napokban videó is készült. 

A csekély szókincsű faember A galaxis őrzői mozifilmekből, és a filmek alapjául szolgáló Marvel Comics képregényekből lehet ismerős. Bár Groot az első film végén feláldozta magát újdonsült barátaiért, a folytatásban kicsi Groot formájában visszatért, miután a csapat tagjai egyik hajtását elültették. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a filmek rendezője (James Gunn) szerint kicsi Groot nagy Groot sarja –  nevezzük mondjuk a fiának -, tehát nem azonos az első film főszereplőjével.

A cuki facsemete fizimiskája nagyrészt a 3D-animátoroknak köszönhető a filmben, ám a Disney robotikai szakosztálya gondolt egyet, és létrehozta a karakter robot változatát. A Disney Imagineers mérnökei Project Kiwi munkanév alatt 3 évig dolgoztak ezen a modellen, ami nem kifejezetten Grootra lett igazítva, az alap szerkezet más figurához is felhasználható. A robot persze még fejlesztésre szorul, legnagyobb gyengepontja az akksija (amely csupán 45 percig bírja egy töltéssel), ám mivel ez még nem a végleges változat, a fejlesztők idővel egészen biztosan javítani fogják az akkumulátor problémát is. Kicsi Groot azért már most is meggyőző, képes gesztikulálni és táncolni, és ami a legfontosabb: önállóan mozog és beszél is.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!