Videó: A Star Wars zenéjére lendül mozgásba a kínai robotkutya-sereg

Az Unitree nevű kínai vállalat még márciusban tette közzé a Twitteren azt a megnyugtatónak semmiképpen nem mondható videót, amelyben a Star Wars ikonikus zenéjére több tucat robotkutya kell életre.

A robotkutyákról sokaknak elsőre a Boston Dynamics híres-hírhedt ebei ugranak be, ám ezúttal nem róluk, hanem az Unitree nevű robotikai startup gépeiről van szó. A cég márciusi videójában egy hadseregnyi robotkutya kapta a főszerepet, akik a Star Wars legendás zenéjére egyszerre lendülnek mozgásba, azaz emelkednek fel, majd állnak vissza ismét nyugalmi helyzetbe.


Az Aliengo névre keresztelt gépet a 2020-as CES technológiai show-n mutatták be először: a készülék nagyjából 11,8 kilogrammot nyom, az akkumulátora 2 óráig képes működtetni egyhuzamban a robotkutyát, amelynek maximális sebessége 11,2 km/h – erre pedig igen büszke a cég. A robotkutyát egyébként a mesterséges intelligencia vezérli, ennek segítségével képes a gyors mozgásra és az „önvédelemre”, egy korábbi videó alapján pedig a stabilitása is igen meggyőző. Továbbá átlagosan öt kilogrammnyi súlyt bír el, így adott esetben anyagmozgatásra is alkalmas lehet az Unitree által fejlesztett szerkezet.

Bár a videó kétségkívül látványos lett, a Twitter felhasználók egy része nem lelkesedett a felvételért, szerintük ugyanis a vállalat katonai célokra fejlesztette ki az Aliengo-t, amit adott esetben az USA ellen is bevetnének, míg másoknak a Black Mirror Metalhead című része ugrott be a felvételről. A cég tagadja, hogy bármi ilyenről lenne szó, állításuk szerint háziállatnak szánják Aliengo-t, akiből a jövőben az ember új legjobb barátja lehet.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?