google maps
Fotó: Google

Környezettudatosságra tanít a Google Maps legújabb funkciója, melynek segítségével az emberek könnyebben találhatják meg azokat a helyeket, amelyek valamilyen formában hulladék újrahasznosításával vagy újrafeldolgozásával foglalkoznak.

A Google Maps A Föld napján, azaz április 22-én jelentette be, hogy új, hasznos funkcióval bővíti a repertoárját. Az alkalmazás újítása abban segíti az embereket, hogy könnyebben megtalálják azokat a helyeket, ahol az újrahasznosítható hulladékokat le tudják adni.

Az új funkció már minden felhasználó számára elérhető, a hitelesített vállalkozások pedig a Google My Business oldalon keresztül állíthatják be, hogy milyen típusú hulladékok tartoznak a profilukba. A friss funkció lényege, hogy a térképen ezentúl megjelenik az is, hogy ha a környéken leadható például ruházat, elektronikai termékek, üveg vagy műanyag, így a felhasználóknak nem kell azon törniük a fejüket, hova vigyék ezeket a hulladékokat.

Az újítás részleteiről és a vállalat környezetvédelmi törekvéseiről egy blogposztban számolt be a Google, amit ide kattintva olvashattok el.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!