Stabil WiFi-t az egész lakásba vagy irodába elérhető áron – mutatjuk mivel!

Papíron a Strong Atria Mesh Home Kit 1200 képes arra, hogy egy jó nagy, többszintes ingatlanban is stabil vezeték nélküli netkapcsolatot teremtsen. Megnéztük, hogy a valóságban hogy működik, egyáltalán működik-e egyáltalán.

Nincs WiFi – baj van

Biztos mindenkinek megvan a szitu, amikor modem közelében még okés a vezeték nélküli internet, de ahogy átmegy egy másik szobába, felmegy az emeletre, a jel elvész, a kapcsolat megszűnik.


Strong Atria Mesh Homekit 1200

Ennek sok oka lehet, általában a gyatra router, az árnyékolás és a távolság három démona okolható az ilyen problémákért. De a lényeg, hogy ez a jelenség a munkavégzés, tanulás vagy szórakozás során komoly kellemetlenségeket is okozhat, ami elképesztően hamar idegbe tudja rakni az embert.

Megoldás: Mesh

De mint oly sok mindenre, erre is akad már épkézláb megoldás: Egészen pontosan az úgynevezett mesh rendszerek, amelyek működési elve pofonegyszerű: Kisméretű, bárhova szabadon lepakolható adó-vevő egységekből létre lehet hozni egy olyan külön hálózatot, amelyhez aztán az összes többi eszköz, tehát a noti, telefon, tévé, tablet, biztonsági kamera, mozgásérzékelő, gazdagéknál az okos sütő, smart porszívó meg a többi WiFi-s okosság csatlakozik.

Strong Atria Mesh Homekit 1200

Kicsit úgy kell ezt elképzelni, mint egy éjszakai mezőt, amelyen egy fáklya világít. Ennek fényköre nem túl nagy, és ha kisétálunk onnan rögtön elnyel a sötét. De ha lerakunk még 3-4 fáklyát úgy, hogy csak a fénykörök széle érintkezzen, akkor sokkal nagyobb területet tudunk bevilágítani. Ilyen úgynevezett mesh rendszer a Strong Mesh Home Kit 1200, amely nálunk is futott egy kört.

Üzembe helyezés/működés

Pofonegyszerűen üzembe helyezhető a gyári kiszerelésben két darab egységet tartalmazó terméket. Az egyik dobozt kell rádugni egy kábellel a szolgáltatótól kapott modemhez, és ehhez csatlakoztatni vezeték nélküli úton, egyetlen gomb megnyomásával a másik, szatellit eszközt. Ezt követően azt bárhova vihetjük azt, és hinthetjük a WiFi-t szerteszét. Ennyi.

Ezek a dobozkák egyébként kompakt kialakításúak szélességük, hosszúságuk 13 centi, magasságuk négy centi, súlyuk csupán 440 gramm.

Strong Atria Mesh Homekit 1200

Szóval könnyen, egyszerűen elhelyezhetőek, eldughatóak bárhol. Az antennákat belül helyezték el, szóval még az előmeredő agancsok sem okoznak problémát. A rendszer, illetve az egyes komponensek egy dedikált, direkt e célra szánt, mobiltelefonokra és PC-re ingyenesen elérhető alkalmazás segítsgével menedzselhető. Az egységek átnevezhetőek, emellett nyomon követhető a sebesség, a csatlakoztatott eszközök állapota egyaránt.

Mire jó?

Az alapkiszerelés részeként a Mesh Homekit 1200 két dobozt tartalmaz, amelyek két két 802.11ac sáv egyidejű használatával 1200 Mbit/s adatátviteli sebesség elérését is biztosítják. Ez egyben azt is jelenti, hogy ha már csak egyetlen ilyen eszközt használunk, akkor jobb lesz a WiFi jó eséllyel, mintha a szolgáltató alap routeréhez csatlakoznánk.

Strong Atria Mesh Homekit 1200

Mindez azt jelenti, hogy akár a 4K HDR filmek/játékok vezeték nélkül történő streamelése is gond nélkül megy a lehető legjobb minőségben. Elvittük az iroda végébe a PlayStation 5-öt ahol korábban mindig WiFi hiány lépett fel, de ez az eszköz orvosolta a problémát, és mehetett az aprítás a Cyberpunkban. Az is tetszett, hogy a dobozokon szorítottak helyet hagyományos LAN csatlakozóknak is (Gigabit Ethernet), ezáltal kábelen keresztül is csatlakoztathatóak hozzá olyan eszközök, például asztali gépek, vagy régebbi játékkonzolok, amelyek integrált WiFi modullal nem rendelkeznek.

mesh

A gyártó azt ígérte, hogy két dobozzal akár egy 200 négyzetméteres ingatlant is lefedhetünk vezeték nélküli hálózattal. Mi egy 168 négyzetméteres irodában próbáltuk ki és ott hiba nélkül szuperált. Összesen egyébként 5 szatellit dobozka csatlakoztatható a központi egységhez, amivel akár egy 600 négyzetméteres, többszintes palotát is gond nélkül elláthatunk nagy sebességű WiFi-vel. A biztonság kérdése nem kerülhető meg egy ilyen jellegű termék esetében. E téren rendben van minden, hiszen a Strong Atria Mesh Homekit 1200 támogatja a WPA2 biztonsági protokoll használatát, más eszközök csatlakoztatása esetén pedig WPS használata is megoldott, ami hasznos lehet, ha idegenek akarnak felcsatlakozni a hálózatunkra, hiszen így nem kell nekik megadni a „rendes” jelszót. Ide tartozik az is, hogy aktiválható rajta a szülői felügyelet funkció, így a segítségével letilthatóak bizonyos oldalak, ami nem csak otthon, hanem egy munkahelyen is jól jöhet…

Bizonyítvány

A Strong Atria Mesh Homekit 1200 személyében egy elég pöpec eszközt ismertünk meg, amely tényleg segíthet orvosolni a lakásokban irodákban vagy akár szórakozóhelyeken a WiFi ellátási problémákat. Könnyen kezelhető, kevés helyet foglal, a teljesítménye pedig remek. Ez egy szuper kis eszköz, jó szívvel tudjuk ajánlani mindenkinek, aki ilyesmiben gondolkodik.

Ár

Strong Atria Mesh Homekit 1200 – 23 000 forint. Ez szuper ár, a tudásához képest igen jónak számít.

Még több infó a Strong Atria Mesh Homekit 1200 mesh rendszerről a termék hivatalos weboldalán.

[sc name=”facebook” ]

 

  • Dizájn
  • Képminőség
  • Teljesítmény
  • Akkumulátor
  • Kamerák
  • Extrák
  • Ár/érték arány
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.

Ezeket olvastad már?