Ár-érték arányban az év egyik, ha nem a legjobb mobilja lehet majd a Pixel 5a, ráadásul fotózásban is az egyik legjobb lesz. 

Miközben ár-érték arányban maga a Google Pixel 5 is több, mint nagyszerű ajánlat, a szakemberek szerint a Pixel 4a 5G képvisel csak igazán hatalmas értéket a piacon. Ráadásul a Google szoftveres varázslatának hála képminőségben egy ligában van a legújabb Apple és Samsung mobilokkal, sok esetben jobb is azoknál (a Pixel 5 és a Pixel 4a 5G kamerában egyformák). Emiatt aztán az idei év egyik legjobb ár-érték arányú modellje lehet a Pixel 5a is, amelynek a létezését a Google hivatalosan is megerősítette. Azóta kiderült, nem lesz külön 5G jelzésű modell, csak sima Pixel 5a.

Egy blogbejegyzés alkalmából a legendás HDR+ algoritmus továbbfejlesztéséről beszélt a Google, majd egy galériát is mutatott a Fotókban, amelyben meglévő Pixel mobilokkal készült, remek képek találhatóak.

Két képre gyorsan felfigyelt a média, ugyanis ezek Pixel 5a-val készültek, ezt az EXIF-adatok is igazolták. Az elsőt gyorsan törölték, a másodiknak már nincsenek metaadatai. Az mindenesetre jól látszik, hogy a Google algoritmusai továbbra is az élmezőnyt képviselik.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Fotó: PA, Google