tamagotchi pix
Fotó: The Verge

Vadiúj funkcióval bővült mindenki kedvenc retro játéka: a Tamagotchi Pix már kamerával is rendelkezik, mely segítségével még közelebb kerülhetünk az általunk gondozott digitális lényhez.

Aki a kilencvenes években volt általános iskolás, az jól tudja, mi a tamagocsi, ám azoknak, akik lemaradtak volna az imádva gyűlölt játékról, jöjjön egy kis gyorstalpaló. A tamagocsi egy végtelenül egyszerű szerkezet, amivel apró állatkákat nevelhetünk az LCD-kijelzőn. Alapvetően csak enni-inni lehetett adni a lénynek, és néha játszani vele, ám ha elmulasztottuk volna a kötelességünket, akkor szerencsétlen jószág azonnal bemondta az unalmast. Bár az együgyű kis játék sokakat kergetett az őrületbe, népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy két évtizeddel a születése után sem felejtették el az emberek, és újabbnál újabb verziókkal rukkolnak elő.

A japán Bandai America nemrégiben egy új tamagocsi ötlettel ált elő: a Tamagotchi Pix kamerával lett felturbózva, amely a fejlesztők szerint egészen új magasságokba emeli az állatkák gondozásának élményét. A Bandai szerint az új játék lehetővé teszi, hogy a felhasználó képeket készítsen a digitális lénnyel, így egészen új módon léphessen kapcsolatba a karakterrel.

tamagotchi pix
Fotó: Tamagotchi pix

Ám ez még nem minden: a kamera mellett más funkciókkal is bővült a jól megszokott tamagocsi világ, ezentúl például a felhasználók főzhetnek a karakterüknek, ételt szállíthatnak, képeket készíthetnek az életükről, és más tamagocsi barátokat is szerezhetnek. A tamagocsi kamerás verziója 60 dollárért, azaz körülbelül 18 ezer forintért szerezhető be.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!