Predátorosra sikerült az amerikai hadsereg éjjellátója

Az amerikai hadsereg éjjellátó szemüvege merőben más képet közvetít használójának, mint az eddigiek, és nem mellesleg hasonlít a Predátorban megálmodott látványvilágra. 

A hadsereg eddigi éjjellátó szemüvegeinek képét alighanem mindenki ismeri, akár filmekből, YouTube-ról, vagy esetleg képek alapján. Április 19-én azonban egy hadgyakorlaton a katonák egészen másfajta látványvilágú szemüveggel találkoztak, ami teljesen másféle képet közvetítenek, mint eddig. Alapvetően vázlatosabb, de sokkal kontúrosabb vonalakat mutat a kiterjesztett valósággal is dolgozó eszköz. A rendszer nagyfelbontású kijelzőből, beágyazott vezeték nélküli személyes hálózatból, és olyan algoritmusból áll, amelyek a kiterjesztett valósággal együtt dolgoznak.


Ezek képesek interakcióba lépni az amerikai hadsereg Nett Warriorjával, ami számtalan előnyt jelent. Így többek között azt, hogy éles helyzetben a katonák képesek lesznek a célpontjukra figyelni anélkül, hogy lenéznének a térképekre vagy rádiózniuk kellene, hiszen minden megjelenik a szemük előtt is. Talán nem szükséges ecsetelni, hogy mindezek összessége, bár egyenként talán nem tűnnek annyira fontosnak, de sokkal hatékonyabb hadviselést tesznek lehetővé. Ami pedig a címben említett Schwarzenegger filmhez köthető földönkívülit illeti, természetesen nem teljes az átfedés. Már csak azért sem, mert a Predátorban egyfajta hőkamerás, színes látása volt a címszereplőnek. De látványra mégis valami hasonló az amerikai hadsereg szemcsijének képe, aminek egyébként tényleg nem feltétlen az éjjellátás a fontossága, hanem az, hogy egyéb információkat is meg tud jeleníteni.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?