Tudtad? – A Commodore 64 processzora hajtotta a Terminátort!

A Skynet Mesterséges Intelligenciájának a legendás Commodore gépek procija adta parancsokat, azért ez nem semmi!

A nálunk is igen népszerű Terminátor filmek alapsztorija szerint a Skynet nevű mesterséges intelligencia átveszi az irányítást a hadi eszközök felett, és háborút indít az emberiség ellen. Az MI többek között úgynevezett Terminátorokat is kifejlesztett, hogy így igázza le a humán fajt. A T800-as típus az első filmben bukkant fel, és Arnold Schwarzenegger személyisítette meg briliánsan az élő szövettel burkolt kiborgot. Később egyébként többször is visszatért, de már az emberiség oldalán, egyfajta védelmezőként.


terminátor commodore 64

Biztos sokakban felmerült a kérdés, hogy milyen hardver is hajtotta a vérszomjas robotot, nos erre is van válasz, legalábbis részben. Néhány snitt erejéig ugyanis a kiborg szemszögéből láthatóak az események. . A látómező szélén ilyenkor pedig egy olyan Assembly kód fut, amely valódi, egészen pontosan a MOS Technology 6502 chipekhez használtak.

terminátor commodore 64

És pont ez volt az a processzor, amelyre a legendás Commodore 64, illetve az Apple II vagy vagy az Atari gépek (Atari 400/800) is épültek. Azt hittük, hogy a Halálosztóban gyakorlatilag egy C64-et helyeztek el, mielőtt bedüffentették biztos be kellett tölteni kazettáról a Turbo programot is. De már egy kedves olvasónk felvilágosított, hogy Apple II-re írt kód fut rajta.

terminátor commodore 64

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.

Ezeket olvastad már?