Az okostelefonozás és a divattervezés első ránézésre két külön dolog, pedig több közös van bennük, mint gondolnánk. Daubner Anna magyar divattervező vállalkozott arra, hogy egy egész kollekciót mobileszközön tervezzen meg, kizárólag a Samsung Galaxy S21 Ultra 5G készülékét használva. 

Az intelligens ruhatervezés tagadhatatlanul nagyobb hangsúlyt kap az utóbbi években, hiszen egyre több tervező gondolja úgy, hogy a kifutón és a tervezés során is hasznára válhatnak a technológia által kínált lehetőségek. Az ismert magyar dizájner, Daubner Anna közel három hete dolgozik a Samsunggal közös Galaxy S21 kollekción, amellyel a Magyarországon előforduló természeti értékek védelmére kívánják felhívni a figyelmet. Az együttműködés az olyan természeti- és társadalmi értékek köré épül, amelyek megőrzése mindannyiunk közös érdeke, mint például az ökológiai sokszínűség védelme, az  önkifejezés szabadsága vagy a kreativitás.

A népszerű budapesti tervező most először tervez telefonon ruhákat, és elsőre igen pozitívak a tapasztalatai. Anna elmondása szerint a kollekció hangulatát megragadó mood boardot (egyfajta vizuális prezentáció vagy „kollázs”) sokkal gyorsabban sikerült elkészíteni az okostelefonnal, a mintatervezésnél pedig az S Pen használata olyan volt, mintha ceruzával papírra rajzolt volna. Továbbá időt is spórolt a nem mindennapi ruhatervezés a tervezőnek, ezzel a technikával ugyanis  azonnal digitális formában kerülnek megrajzolásra az egyes elemek.

daubner anita samsung
Daubner Anna

A különleges ruhák megalkotásában a divatszakértő véleményvezér, Csalár Bence is közreműködik, aki a Galaxy S21 kollekció nagyköveteként szélesebb körben igyekszik bemutatni a készülő darabokat. Daubner Anna és a Samsung közös kollekcióját várhatóan május végén ismerheti meg a nagyközönség, addig pedig Daubner Anna és Csalár Bence Instagram oldalán követhetik nyomon a rajongók az ikonikus öltözékek megszületését.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!