Kép: Techeblog

Valaki úgy gondolta vörös papírokba csomagolt érméket hajít a repülőgép hajtóművébe felszállás előtt, mert akkor majd nem lesz semmi gond az út során. 

A világon számtalan eltérő, és számunkra különös szerencsehozó rituálé létezek, de azért minket sem kell félteni. Régen például úgy tartották, hogy aki vasalatlan lepedőn hajtja álomra a fejét, annak szerencséje lesz. Az oroszoknál pedig azoknak kedvez Fortuna, akiket nem ismernek meg személyes találkozásnál, vagy a telefonban. Nos, ennél valamivel ősibb szokás az, amit a Guangxi Beibu Gulf Airlines GX881 járatának egyik utasa alkalmazott. Ő ugyanis hat darab, vörös papírba csomagolt pénzérmét dobott a repülőgép hajtóművébe, azt remélve, hogy ettől majd tutira nem lesz semmi baj a repülés során.

A Weifangból Haikouba induló járat felszállását elhalasztották, így 150 utasnak borult fel a tervezett napirendje. Azt, hogy valaki pénzeket dobált a hajtóműbe, úgy vették észre, hogy a felszállás előtti ellenőrzés közben néhányat megtaláltak a betonon. A kínai kultúrában egyébként a vörös papír és az érme egyaránt a szerencse szimbóluma, tehát annyira azért nem meglepő, hogy valaki ettől várta a biztonságos utazást. Természetesen nem ez volt az első ilyen eset, hiszen 2020 januárjában egy másik személy szintén hasonlóképpen tett. Igaz, neki meg az volt a mentsége, hogy élete első repülésére készült, és emiatt volt izgatott. Bő két évvel ezelőtt pedig, 2019 februárjában a 28 éves Lu Chao követte el az érmedobálást.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!