A legutóbbi üzleti jelentése kapcsán több változtatást is bejelentett a Spotify, jönnek a podcast-előfizetések is. 

A Spotify legutóbbi üzleti jelentéséből kiderült, hogy immáron 158 millió fizetős felhasználója van a zenei streamingplatformnak. Ez éves szinten 21 százalékos előrelépést jelent. A havi aktív felhasználók száma 356 millió, ez 24 százalékos éves növekedés. Az árbevétel 16 százalékkal nőtt.

A platform arra számít, hogy hamarosan több mint 162 millió előfizetője lesz. A cél elérését ugyanakkor nehezítheti, hogy nemrég jelentett be áremeléseket Amerikában, az EU-ban és Nagy-Britanniában is a cég. Európában a tanulói és a Duo fiókok ára 1 euróval nő, a családi fiókoké 3 euróval.

Az Apple mostanában nem osztott meg ilyen számadatokat, legutóbb 2019. júniusában jelentette be, hogy 60 millió előfizetője van az Apple Musicnak. Az iOS 14.6 részeként egyébként már podcast-előfizetéseket is kínál majd az Apple, és a Spotify is ugyanezzel újít hamarosan. A fizetős podcastokat kínálóktól nem vesz le díjakat a Spotify 2 évig, 2023-tól azonban 5 százalékot levon – a havi csomagok 2,99, 4,99 vagy 7,99 dollárba kerülnek majd. Az Apple egy évig 30, utána 15 százalékot von le, az éves díj ott 19,99 dollár.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Fotó: AI, Spotify