CD-minőségű streameléssel újít a Spotify

A Spotify HiFi csomaggal most először van lehetőség CD-minőségű audiót streamelni a szolgáltatásban.

Rákapcsolt a riválisokkal szembeni versenyben a Spotify. Bemutatta a Spotify HiFi csomagot, ami az idén indul el a választott régiókban. Akik erre fizetnek elő, azok CD-minőségben, veszteségmentes audiót tudnak majd streamelni.


A Spotify kínálata jelenleg 320 Kbps-os MP3 audiofájlok formájában érhető el, ami tökéletes az átlagos hallgatóknak, de veszteségesnek számít, és nem felel meg a CD-minőségnek.

Bár az Amazon Music HD csomagját így beérte a Spotify, a legjobbat még mindig a Tidal MQA csomagja adja ilyen téren a 24 bites megoldásával. Bár hardcore rajongóknak ez utóbbi lehet a legjobb választás, A Spotify HiFi is tud majd elvileg 16-bites audiót úgy 850 Kbps-os bitrátával. Ez pedig nagyságrendekkel jobb annál, amit a Spotify jelenleg kínál. Persze a jobb minőség ára a nagyobb adatforgalom lesz, de támogatottak lesznek a Spotify Connect-képes hangszórók is. Fejhallgatóknál pedig feltétel lesz az aptX HD vagy az aptX Adaptive, LDAC támogatása (AirPods Max tehát kilőve).

[sc name=”facebook” ]

Fotó: Spotify

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?