Tech csúcsvezetőkkel jön a régió legfontosabb szoftverfejlesztői fesztiválja

 2021. május 27. és június 4. között, a járványhelyzet miatt online zajlik a Craft Conference, ahol többek között az Amazon, az eBay, a Google, a Microsoft és az Oracle vezető nemzetközi szakemberei világítanak rá a legfrissebb tech- és szoftverfejlesztési trendekre. 

2014-es első megrendezése óta a a régió legjelentősebb szoftverfejlesztési- és technológiai trendekkel foglalkozó szakmai rendezvényévé vált a Craft Conference. A fesztivál sikere abban gyökeredzik, hogy az elsők között kínál olyan komplex szemléletű, a szoftverfejlesztés globális nagyágyúit felvonultató szakmai fórumot, mely versenyképes kihívója az öt-tízszeres áron elérhető nyugat-európai rendezvényeknek. Az évek folyamán fokozatosan nőtte ki magát a fesztivál:  2014-ben 900 résztvevővel, 3 színpaddal indítottunk, aztán már nem volt megállás. A COVID előtti utolsó „élő” eseményünkön közel 2.200 szakmabelivel találkozhattunk, míg legutóbbi online eseményünket a világ 31 országából követték figyelemmel” – mondja Baccifava Médea, a rebndezvényt szervező CraftHub egyik alapítója.


Ropogós trendek az IT-piacról

Az idei Craft konferencián többek között a szoftverfejlesztés globális nagyágyúi is előadást tartanak, mint például Adrian Cockroft (Amazon), Angie Jones (Applitools), Randy Shoup (eBay), Jessica Kerr (Jessitron LLC), Scott Hanselman (Microsoft). A globális nagyvállalatok stratégiai szemléletű szakmai vezetői mellett olyan szakemberek is megosztják tudásukat, akik ma is feltűrt ingújjal gyúrják a kódokat az íróasztal mögött. Az előadások nagyrészt három fő témára építkeznek: azonnal hasznosítható, kézzelfogható támpontot adnak ahhoz, hogyan tud valaki még jobb programozóvá válni; bemutatják a legfrissebb nemzetközi trendeket, technológiákat, fejlesztői eszközöket (pl. blockchain, serverless computing); illetve a hatékony vezetés és csapatépítés fogásaiba is beavatják a résztvevőket. A témák iránt mélyebben érdeklődő fejlesztők a változatos tematikájú workshopokra is megválthatják a jegyüket.

Az iparági sajátosságokból adódóan többnyire férfiak látogatják az eseményt, de a diverzitás növelése érdekében ingyenes részvételi lehetőséget sorsoltak ki a női jelentkezők közöttaz ún. “equality” belépő pedig egy férfi és női kolléga számára biztosít jelentős kedvezményt. Azért is érdemes csatlakozni a Craft közösséghez, mert az előadások anyaga a résztvevők számára az esemény után is elérhető lesz.

CraftHack ötletverseny: többezer eurót zsebelhetnek be a legjobbak

A konferenciához kapcsolódóan CraftHack néven innovációs versenyt is rendeznek, főként a fiatalabb korosztályt megszólítva. A szervezők több száz fejlesztő jelentkezését várják a szerte Európából és a világ minden tájáról, a jövőben pedig a tervek szerint egyfajta hibrid, online-offline eseményként lesz állandó kísérője a Craft konferenciának. Az egyes kihívások bajnokai 500 eurót vihetnek haza, a hackathon nagydíjának győztese pedig 2500 euróval gazdagodik, de a közönség is kiválaszthatja az általa legjobbnak ítélt csapatot az esemény online felületén. A résztvevők tehát bemutatkozhatnak a nagyvállalati szakemberekből álló zsűrinek, illetve megmutathatják tehetségüket olyan együttműködő partnereknek is, akik az általuk érdekesnek vélt, kiválasztott projekteknek saját inkubációs programjaikon belül nyújtanak majd támogatást és mentorálást.

A Craft konferenciáról további információt a hivatalos oldalán találtok.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?