A Netflix hivatalosan is bevezette „Play Something”, azaz „Játssz valamit” funkcióját, amivel a választás terhétől kímélnék meg a felhasználókat.

Biztos mindenki ismeri azt az érzést, amikor éppen végzett egy sorozattal, vagy annak aktuális évadával, és fogalma sincs, mivel folytassa a sort. A Netflix legújabb funkciója erre a problémára kínál megoldást olyan formában, hogy leveszi a döntés terhét a vállunkról, és ajánl nekünk egy potenciális filmet vagy sorozatot.

Természetesen nem úgy kell elképzelni a dolgot, hogy a streamingszolgáltató algoritmusa minden különösebb ok nélkül bedob nekünk valamit, a film- és/vagy sorozatválasztás ugyanis a saját, egyéni keresési, illetve megtekintési előzményeink alapján történik. Aki esetleg nem lenne elégedett a Netflix ajánlatával, az ismételten rányomva a Play Something gombra, egy teljesen új ajánlást kaphat. Az új opciót egyébként nagyon könnyű megtalálni, a felhasználó profilneve alatt, a navigációs menüben és a Netflix startoldalának tizedik sorában is rábukkanhatunk.

A Play Something nem egy vadiúj gondolat, korábban Shuffle Play néven volt ismert, a társaság ugyanis már régebb óta teszteli ezt a funkciót. Az ötlet lényege abban gyökeredzik, hogy az előfizetők néhány percen belül új néznivalót találjanak maguknak, és ne húzzák az időt a potenciális filmek vagy sorozatok keresgélésével.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!