Új oldalt tesztel a TikTok, az álláskeresők örülni fognak

A legfiatalabb generáció a közösségi platformot is beveti, hogy munkát találjon, a TikTok pedig egy álláskereső weboldal létrehozásával segítené a munkát kereső felhasználókat. 

A koronavírus-járvány idején tömegek veszítették el a munkájukat, köztük különösen sok 16 és 24 év közötti fiatal. Ám mivel a Z-generáció a hagyományos csatornákon keresztül sehogy sem talált új állást, olyan platformon kezdtek el próbálkozni, ahol korábban senki: a TikTokon. Ennek az lett az eredménye, hogy sorra jelentek meg a tiktokos „önélrajzok”, amikben az álláskeresők arról mesélnek, milyen képességeik vannak, hol tanultak, és milyen projektekkel foglalkoztak eddig.


Természetesen a videómegosztó közösségi hálózat is felfigyelt a jelenségre, és úgy döntött, hogy egy olyan weboldal fejlesztésébe kezd, amely egyfelől segíti az álláskeresőket az új munkahely megtalálásban, másfelől a munkaerő-hiányban szenvedő cégeknek is segít rábukkanni a megfelelő munkaerőre – írja az Axios. Bár a TikTok egyelőre nem erősítette meg a hírt, ha valóban megvalósul a projekt, akkor a felhasználóknak egy külön álláskereső weboldal áll majd a rendelkezésére, hogy az álláshirdetések között böngésszenek.

A hírportál értesülései szerint az oldalra látogatóknak nem egy hagyományos önéletrajzot kell majd feltölteni, hanem egy videós bemutatkozást, ahol a pályázó a készségeit, a tapasztalatait és a referenciáit is bemutatja.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?