Már ez az alkalmazás is átlépte az 5 milliárd letöltést

Megvan a harmadik, nem Google-alkalmazás, amely átlépte a bűvös ötmilliárdos letöltést a Google Play Áruházban: a Facebook Messenger. 

Bár az egymilliárdos letöltés már nem megy ritkaság számba, az ötmilliárdos letöltés egy egészen más kategória. Elsősorban a Google saját, előre telepített alkalmazásai ugorják meg ezt a számot (például a Gmail, vagy a Google Maps), ám most nagyon úgy néz ki, hogy a Facebook Messenger is csatlakozhatott az „elit klubhoz”.


Ötmilliárdos letöltéssel eddig összesen tizennégy alkalmazás büszkélkedhet, és csak kettő van közülük olyan, ami nem google-os. Illetve most már három, ugyanis nemrégiben a Messenger is elérte az 5 milliárd letöltést, így csatlakozott azokhoz a kiválasztottakhoz, amelyek nem a keresőcég szoftverei, mégis 5 milliárdnál is több alkalommal telepítették őket. A két másik, hozzá hasonlóan külső cég által abszolvált app a Facebook és a Whatsapp, előbbi még 2019-ben, utóbbi pedig tavaly lépte át a kivételes számot.

A közelmúltban történt Facebook-adatsértés és a tech-óriás nevével összefüggő adatlopások miatt igen sok a vita a közösségi hálózattal kapcsolatban, ám ez a letöltésszám is jól mutatja, hogy az emberek túlnyomó része még mindig a Facebook-birodalomba tartozó alkalmazásokat használja leginkább a mindennapokban. Természetesen maga a vállalat is azon dolgozik, hogy olyan átfogó chat-hálózatot hozzon létre, amellyel továbbra is megtarthatja vezető szerepét. Ennek egyik állomása a Messenger és az Instagram üzenetküldőinek egyesítése, amellyel a két szolgáltatás felhasználói a másik app telepítése nélkül is kapcsolatba tudnak lépni az ismerőseikkel.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?