Sokba kerül a Kingston nagyon gyors memóriája

Gyárilag 5333 MHz-en ketyeg a Kingston Predator DDR4-es memóriája, de ezért a sebességért több mint 1200 dollárt kell fizetni. 

Manapság már nem egyszerű kitűnni a PC-s memóriák piacán. Ahhoz, hogy egy termék feltűnjön a többi között, vagy nagyon trendi dizájn kell, vagy kiugró gyorsaság. A Kingston az utóbbira szavazott, amikor a HyperX Predator DDR4-es RAM-ok kínálatát bővítette az 5000, 5133 és 5333 MHz-es modulokkal.


Ezeket az órajeleket gyárilag, tuning nélkül tudják a memóriák, de nem túl meglepő módon egy vagyont kell fizetni ezért a teljesítményért. A 16 GB-os, 5000 MHz-es, CL19-es kit ára 870 dollár , a csúcsot jelentő, 5333 MHz-es, CL20-as változat már 1245 dollárba kerül.

A szakértők szerint a magas órajelek ellenére nem kapnak annyival többet a vevők, mint egy átlag, de felsőkategóriás DDR4-es modultól. Az is fontos adalék, hogy még idén befutnak az első DDR5-ös modulok, ott pedig már az alap órajel is 4800 MHz lesz, és a 6 GHz-es modulok is befutnak 1-2 éven belül. Vagyis hamarosan olcsóbb, de gyorsabb és jobb RAM-okból lehet válogatni – remélhetőleg.

[sc name=”facebook” ]

Fotó: Kingston

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?