A processzorairól híres Intel olyan technológiát mutatott be, amely az egyébként is jól kinéző Grand Theft Auto V-ből szédületesen realisztikus képsorokat varázsol. 

Egészen elképesztő, milyen hihetetlen fejlődésen ment át a számítógépek, egészen pontosan a videójátékok grafikájának fejlődése az elmúlt harminc évben. Bár a kontraszt már most is rendkívül éles, felmerül a kérdés, hogy a jövőben hova fejlődhet tovább a technika, ha már most egészen pazar vizuális élményben van része a játékosoknak.

Az Intel Labs kutató szerint azonban van még hova fejlődni, nemrégiben ugyanis egy olyan technikával rukkoltak elő, amely az önfejlesztő mesterséges intelligencia segítségével még életszerűbbé varázsolja a videojátékokat. A fotorealisztikus minőségű képsorok megalkotását a Gizmodo ismertette egy cikkben, benne egy igen látványos videóval.

A fejlesztésről egy tanulmány is felkerült a netre, ebből megtudható, hogy az Intel Labs kutatói egy mesterséges intelligenciát kezdtek el tanítani a való világból származó felvételek segítségével, ezzel sikerült olyan realisztikussá varázsolniuk a Grand Theft Auto V-öt, hogy első ránézésre azt gondolhatná az ember, hogy egy fedélzeti kamera képsorait látja. A felvételen jól látszik, hogy a technika a színeket is életszerűbbé alakítja, ettől a fiktív Los Santos városának is egészen más hangulata lesz, mint a játékban.

Mivel a technológia még csak előkészületi fázisban van, egyszer sem biztos, hogy a módszer alkalmas arra, hogy valós időben, vagyis az éppen zajló játék képét is fotorealisztikus minőségűvé varázsolja.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!