A NOSEiD névre keresztelt app a kutyák „orrlenyomata” alapján segíthet megtalálni az elkóborolt ebet. 

Sajnos naponta tűnnek el házi kedvencek, és aki már átélte ezt a kálváriát, az pontosan tudja, milyen rossz érzés, ha az elveszett állat minden igyekezetünk ellenére sem kerül elő. Az eltűnt kutyák megtalálásában, az utcán talált kóbor ebek gazdájának mielőbbi értesítésében segíthet a NOSEiD, amely a kutyák orrlenyomata alapján teszi lehetővé az elveszett négylábú beazonosítását.

Az alkalmazást az IMS és az adam & eve DDB nevű ügynökég fejlesztette ki azzal a céllal, hogy segítse a házi kedvencek hazakerülését. A NOSEiD app a telefon kameráját használja a háziállat orrának beszkennelésére, ezzel pedig létrehoz egy olyan egyedi biometrikus azonosítót, amely az emberek ujjlenyomatához hasonló. Az applikáció felhasználóinak ajánlott minél hamarabb elkészíteni kedvencük profilját: az orr beszkennelt képe mellé további fotókat is tanácsos feltölteni az ebről, továbbá az állat fizikai jellemzőit is érdemes megosztani az alkalmazásban, hogy a négylábúról minél több információ álljon rendelkezésre.

Az okostelefonokon az elveszett kutyát gazdája azonnal jelentetheti a rendszerben, és mivel az applikáció riasztást küld a többi felhasználónak az eltűnésről, a fennálló adatok alapján mások is segíthetnek a keresésben. Ha valaki eltűnt kutyát talál, beszkennelheti a talált eb orrának képét, és összevetheti azt az elveszett háziállatok adatbázisával. Ha az elveszett ebet sikerült azonosítani, akkor nincs más hátra, mint az applikáció segítségével kapcsolatba lépni a gazdival, és közös erővel hazajuttatni az elkóborolt állatot.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!