Ninja Warrior pálya egy mókusnak? Igen!

Egy volt NASA mérnök arra gondolt, jó ötlet Ninja Warrior pályát építeni a mókusának, és igaza volt. 

A Ninja Warrior című műsort biztos sokan ismerik, amiben kisportolt emberek igyekeznek hétköznapi szemmel teljesíthetetlennek tűnő akadálypályán átjutni. A műsor egyik legérdekesebb jelensége, amikor olyan sportolók futnak neki, akik játszi könnyedséggel teljesítenek mindent. Ilyenkor a tévé előtt ülve pattogatott kukoricát majszoló felhasználó úgy érzi, annyira egyszerű az egész, hogy ő is meg tudná csinálni. Pedig nem, rögtön a második lépés után vízbe esne. Nos, a NASA egykori mérnöke, Mark Rober arra gondolt, épít egy hasonló pályát, csak nem embereknek, hanem mókusoknak. Vajon az aprócska állat el tud jutni Fort Knutsba, hogy elnyerje méltó jutalmát? A videóból kiderül (az akció 07:50-nél indul be igazán).


Mint látható, a legváltozatosabb akadályokon kell átküzdenie magát az aranyos kis jószágnak, így van falmászás, függeszkedés, és csúszóköteles kihívás. Nem is beszélve arról a szobáról, amelynél egygombos jelszót kell megfejteni az állatkának. A pálya legtrükkösebb tulajdonsága, hogy amennyiben az egyik akadálynál a mókus elbukik, az egészet újra kell kezdenie. A Ninja Warrior című műsor egyébként a SASUKE nevű japán verzió amerikai változata. Előbbi viszont a Kinniku Banzuke részeként kelt életre 1999 őszén, és pörgött egészen 2019 decemberének utolsó napjáig. A tengerentúli adaptáció pedig 2009 decemberében kelt életre.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?