Egy bennfentes forrás szerint a Netflix a gaming piacon is kipróbálná magát. 

Az évtizedek során megszámlálhatatlanul sokan próbáltak már népszerű videojátékokat filmvászonra vinni, azonban a jól sikerült produkciókat szinte nagyítóval kellett keresni a listán. A Netflix az utóbbi években egyszer-kétszer azért megcsillantotta a reményt, a Castlevania sorozatváltozata például igen nagy sikernek örvend. A streaming-óriás azonban nem elégszik meg ennyivel, egy jelentés szerint ugyanis a videojátékok piacára is megpróbálna betörni.

A hírt The Information oldal közölte le bennfentes forrásokra hivatkozva, miszerint a Netflix felvette már a kapcsolatot a iparág kulcsszereplőivel, hogy egy-két tehetséges vezetőt elcsábítson saját készülő videojátékos részlegébe. Az oldal értesülései szerint a Netflix az Apple Arcade-hoz hasonló szolgáltatásban gondolkodik, tehát előfizetésért cserébe hozzáférés járna a játékok egy válogatott gyűjteményéhez.

A Netflix munkatársa egyelőre csak annyit reagált a kiszivárgott információkkal kapcsolatban, hogy interaktív filmjeikkel (például: Black Mirror: Bandersnatch, vagy You vsWild) továbbra is lehetőséget akarnak teremteni a felhasználóknak arra, hogy azok közvetlenebb módon is kapcsolatot teremthessenek a történettel. Konkrét válasz tehát nem érkezett a témával kapcsolatban, így többek között például az sem világos, hogy a Netflix saját játékfejlesztő stúdióban gondolkodik-e, esetleg más gaming kiadókkal kíván megállapodást kötni. Annyi viszont már bizonyos, hogy a jelentés szerint reklámok nem lennének az oldalon.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!