Dühítő: egyes gyártók már a tv távirányító gombját is eladják reklámfelületként

Egy gombnyomással elérhető appok, de sok esetben ez nincs ingyen. A felhasználó bosszankodik, a gyártó jól jár.

Néhány éve bukkantak fel az első olyan tv távirányítók, amelyeken külön gombot kapott a Netflix, amely így szó szerint egyetlen nyomással azonnal elérhetővé vált. Ez akkoriban remek ötletnek tűnt, hiszen rengeteg felhasználó életét könnyebbé tette azzal, hogy nem kellett az apphoz a menüben kurkászni. De mostanra a dolgok, mint már annyiszor, rosszra fordultak.
Egyes cégek ugyanis elkezdték a gombokat árulni, azaz felajánlják a különféle szolgáltatóknak, hogy ők is felkerülhetnek a távvezérlőre.


távirányító

Ők pedig élnek is ezzel, és idén már például a Vizio cég egyes távvezérlőin hét ilyen szponzorált gomb kap majd helyet. Ez egyrészt kényelmetlen, másrészt pedig bosszantó, hiszen mikor valaki megvesz egy tévét egy rakás pénzért, akkor nem akar kéretlenül ilyen „hirdetésekkel” találkozni. Ráadásul egy csomó esetben olyan gombok is megtalálhatóak a távirányítón, amik egyes országokban használhatatlanok, hiszen az adott régióban nincs is jelen az a vállalkozás hivatalosan. Az pedig külön bosszantó, hogy ezek a szponzorált gombok helyére olyanok is kerülhetnének, amelyeknek van értelme is. Például segítségükkel elérhetőek lehetnének közvetlenül a képi beállítások, ami tök hasznos lenne egy csomó esetben.

távirányító
A pletyik szerint egyébként akadnak cégek, amelyek egy-egy ilyen gombért egy dollárt is elkérhetnek távirányítóként, szóval még ezzel is szép pénzt kaszálnak. A legideálisabb az lenne, ha a felhasználóknak lehetősége nyílna arra, hogy maguk programozzák be az egyes gombokat egyébként. 2021-ben ez már igazán megoldható lenne, és ennyit bőven megérdemelne az, aki adott esetben akár több száz ezer forintot is kiad egy készülékért.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?