Barack Obama, az Egyesült Államok egykori elnöke is elismerte a haditengerészet által készített UFO-felvételek valódiságát, ám azt nem tudja, mi van rajtuk. 

Amióta világ a világ, legalábbis amióta tudjuk, hogy nem lapos a Föld, és mi keringünk a Nap körül, és nem fordítva, azóta érdekli az embereket, hogy milyen az élet a többi bolygón. A marslakók már a filmek és a könyvek világát is milliószor meghódították, az interneten pedig számos videót, képet és történetet találni, amelyek vélt vagy valós(?) UFO-észlelésekről szólnak.

Fontos megjegyezni, hogy a földönkívüliekre bár gyakran használják az UFO kifejezést, valójában ez nem teljesen fedi a valóságot, hiszen az UFO csupán azonosítatlan repülő tárgyat jelent (unidentified flying object). A téma népszerűségének köszönhetően rengeteg olyan bejegyzést találni a neten, ami lelkes UFO-kutatók véleményét és aggályait taglalja, ám most nem kisebb személy, mint a 2009 és 2017 között hivatalban lévő Barack Obama szólalt meg a témával kapcsolatban, aki az USA volt elnökeként betekintést nyerhetett az UFO-kutatással kapcsolatos aktákba – írja a New York Post.

Az exelnök James Corden humorista show műsorában beszélt az UFO-król, ahol többek között azt is elmondta, hogy beiktatása idején megkérdezte a fejeseket, hogy van-e az USA-nak olyan raktára, ahol az űrlényeket és az űrhajóikat tárolják, ám tömören azt a választ kapta, hogy nincsen. Azt viszont elismerte a volt elnök, hogy valóban vannak olyan felvételek, amelyekről nem tudják pontosan megállapítani, hogy mit ábrázolnak. Képtelenek megfejteni miképpen mozognak, ahogy a röppályájukra sincs egyelőre magyarázat.

A Pentagon még tavaly áprilisban tett közzé három videót, amelyen UFO-k vagy UAP-ok (azonosítatlan légi jelenség) láthatók. Mindegyik felvételen gyorsan mozgó eszközök szerepelnek, amelyekről infravörös kamera készített felvételt.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!