Elektromos pápamobilra vált Ferenc pápa

Elektromos járműre cseréli autóját a pápa: a különleges pápamobil napelemes tetővel és óceáni műanyagból készült kárpittal érkezik, amelyet a Los Angeles-i székhelyű Fisker tervez az egyházfőnek. 

A pápa még múlt héten állapodott meg a Fisker alapítóival a jövőre érkező pápamobil részleteiről. Az új járműről egyelőre nem sok minden derült ki, ám a Fiskerék által ismertetett terven a tavaly bemutatott tisztán elektromos Fisker Ocean SUV átdolgozott, üvegkupolás verziója látható, melynek hála az egybegyűlteknek tökéletes rálátása nyílhat az egyházfőre. Ráadásul a környezetvédelem és a klímaváltozás elleni küzdelem is kiemelt szerepet kap a jármű megalkotásakor, éppen ezért a pápamobil belsejébe bőr helyett újrahasznosított palackokból és óceánból kihalászott műanyagból készült kárpit kerül, a jármű tetejét pedig napelemek fogják borítani.


A jelenlegi tervek szerint az Ocean SUV pápa változata 2022-ben készül majd el, bár konkrét dátumot nem osztott meg a gyártó. Tisztán elektromos pápamobilra eddig még nem akadt példa, igaz egy hidrogénhajtású Toyota Mirai modell volt már a pápai flottában.

https://twitter.com/henrikfisker/status/1395702713942482947?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1395702713942482947%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fe-cars.hu%2F2021%2F05%2F25%2Ffisker-gyarthatja-az-uj-elektromos-papamobilt%2F

A katolikus egyházfők mindig is megadták a módját, hogy ízlésüknek és a kor követelményeinek megfelelően stílusosan róják az utakat. Maga a pápamobil (popemobile) kifejezés II. János Pál pápa idején vált bevett fogalommá, amikor az egyházfő egy fehér, dzsipszerű járművel turnézta körbe a világot. A vatikáni garázsokban persze számtalan különféle modell és márka  megfordult már, többek között a Ford, a Mercedes, a Seat, a Renault és a Dacia is szállított már pápai gépkocsit.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?