Nem fogod kitalálni, melyik app előzte le a TikTokot

Egy alig ismert app, a Paste Keyboard taszította le a TikTokot a trónról, és vette át a vezetést az amerikai App Store-ban. 

Hiába került majdnem tiltólistára a TikTok az Egyesült Államokban, a kínai applikáció 2020 áprilisa óta folyamatosan vezette az amerikai App Store legnépszerűbb alkalmazásainak listáját, igaz augusztusban kicsit visszább csúszott egy kis időre, amikor a Youtube átvette a vezető pozíciót. Az utóbbi napokban pedig ismét változás történt, a népszerű videómegosztó ugyanis lecsúszott a második pozícióra, a helyét azonban nem egy cégóriás terméke, hanem egy nevenincs app foglalta el.


A Paste Keyboard nevű alkalmazás lényege, hogy a vágólapra másolt szövegeket képes elmenteni és gyorsan beilleszteni egy másik felületre, megkönnyítve ezzel a másolás-beillesztés folyamatát. Az alkalmazás népszerűségét jól mutatja, hogy május 27-én még csak az Eszközök kategória 910. helyén állt, egy nappal később az élre tört, 30-ra pedig már az App Store összesített listájában is átvette a vezetést.

Az érdekes az egészben, hogy az applikáció végtelenül egyszerű, első ránézésre semmi újdonság nincs benne, de még ez is elég volt ahhoz, hogy nagyon hamar hatalmas népszerűségre tegyen szert. Az persze kérdéses, hogy meddig képes megtartani vezető pozícióját, a Paste Keyboard fejlesztőinek mindenesetre bejött az élet, hiszen egy olyan problémára nyújtottak megoldást, amely a jelek szerint valóban sokakat érintett.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?