Hamarosan imaposztokat is közzétehetünk a Facebookon

Meglepő funkcióval rukkolt elő a Facebook: az eddig megszokott „mi jár a fejedben?” posztok mellett jönnek az ún. imaposztok, amelyek lehetőséget kínálnak arra, hogy külön bejegyzésben jelöljük meg, kiért és miért imádkozunk, vagy imára buzdítsunk másokat. 

Az imaposztokat már tesztelik egy ideje az oldalon, ám a több hónapnyi munka most úgy tűnik révbe ért, hiszen az új frissítéssel érkezik a közösségi oldal imaposzt-funkciója, amellyel a tech-óriás a vallásos felhasználóknak igyekszik kedvezni.


Az imaposztokról már áprilisban tweetelt Robert P. Jones, a washingtoni Public Religion Research Institute nevű, valláskutató intézet vezetője, jelezve, hogy nála már működik a Facebook új funkciója.

Arról egyelőre nem tudni, hogy pontosan mikor használhatjuk majd az újfajta funkciót, igaz már vannak olyan felhasználók, akik arról írtak, hogy náluk már megjelentek az imaposztok. Annyi bizonyos, hogy a Facebook újítása az Egyesült Államokban debütál majd, továbbá az is kiderült, hogy akárcsak a hagyományos bejegyzésekre, az imaposztokra is lehet majd reakciókat nyomni és kommenteket írni.

Az imaposztok ötlete onnan adódott, hogy a koronavírus-járvány alatt számos vallásos közösség a Facebookot használta a kapcsolatfenntartásra, a vállalat ezért úgy döntött, hogy olyan eszközöket fejlesztésébe kezd, amelyekkel támogatni tudják a hitközpontú közösségek működését.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?