Jöhet a lájkmentes közösségi média: régóta várt funkció érkezik a Facebook és az Instagram mobilos alkalmazásába, amellyel elrejthetővé válik a lájkok száma a posztok alatt.  

Régóta sejtjük, hogy a túl sok közösségi média használat nem tesz jót az embereknek, mára pedig szinte egyértelműen megállapítható, hogy a kevés pozitív visszajelzés miatt egyre többen lesznek frusztáltak, vagy depressziósak. A közösségi oldalak használata temérdek kérdést vet fel, és nem valószínű, hogy egyhamar megoldás születik erre a problémára, ám a Facebook és az Instagram többévnyi tesztelés után végre olyan funkciót jelentett be, amely valóban segíthet enyhíteni az emberekre nehezedő pszichológia nyomáson.

A Facebook még április elején egy olyan megoldást kezdett el tesztelni, amelynek segítségével a felhasználók maguk dönthetik el, hogy a lájkok száma saját, illetve mások bejegyzései alatt látható legyen-e. Most pedig a közösségi óriás hivatalosan is bejelentette, hogy minden felhasználó megkapja az új funkciót, amely nemcsak a közösségi oldal fő alkalmazásában, de az Instagramon is elérhető lesz. A lájk-számláló eltüntetése saját, illetve mások bejegyzéseinél is használható, tehát szabadon beállíthatjuk, hogy hol szeretnénk kikapcsolni a lájkok számának láthatóságát.

 

Bár a mi telefonjainkra egyelőre sem a Facebook, sem az Instagram vonatkozásában nem érkezett még meg az újítás, érdemes lehet frissíteni, és néha-néha ránézni, hiszen előbb-utóbb minden felhasználóhoz eljut a lájkmentes közösségi média.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!