Mit tudhat a 371 millió forintos parkolóhely?

Most mindenki, aki kicsiny hazánkban parkolóhely bérlettel rendelkezik, nézzen magába, és gondolja végig, milyen mérhetetlen szerencséje van. 

A nagyvárosi létforma bizony magában hordozza azt is, hogy rengeteg helyen fizetni kell a parkolásért, és abba most ne menjünk bele, hogy egyébként akár a 15 000 fős településeink is rendelkeznek fizetős zónákkal. Ám ha valaki saját garázs híján nem szeretné, hogy járműve a szabad ég alatt éjszakázzon, vagy esetleg nagyobb biztonságban kívánja tartani, akkor a parkolóházak, mélygarázsok megoldást nyújthatnak. Ennek van egy összege, cserébe nagyobb a nyugalom. Ám az, hogy valaki ezért képes 371 millió forintnak megfelelő hongkongi dollárt fizetni, rekordnak számít.


Kép: Side Car (csak illusztráció)

Ezért cserébe kapott néhány négyzetméter területet a Nicholson-hegy egyik luxusra hangolt épületének aljában. Ezzel megdőlt az a 2019-es csúcs, ami 279 millió forintnak felelt meg. Habár az tudható, hogy Hongkong ingatlanpiaca messze a legdrágább a világon, az azért mégis érdekes lenne, hogy ha egyetlen parkolóhely ilyen összegbe kerül, mennyi lehet egy átlagos, mondjuk 70 négyzetméteres lakás. És ha valaki meg tudja fizetni, akkor miért nem vesz egy sokkal nagyobb házat, valahol kijjebb. Persze ezek csak hétköznapi ember számára lehetnek kérdéses dolgok, azok, akik ott élnek, és fizetik ezeket a költségeket, vélhetően nem feltétlen vágynak a kertesházas élményre. Mint amilyen a sarokcsiszoló, reggel hétkor, vagy a fűnyírás a vasárnapi ebéd utáni kómában.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?