Döntött a Facebook „legfelsőbb bírósága”: 2023-ig biztosan nem térhet vissza a Facebook-birodalom közösségi platformjaira az egykori amerikai elnök, Donald Trump.

A tiltás 2023-ig van érvényben, ezután szakértők bevonásával döntik majd el, hogy Donald Trump visszatérése a Facebookra továbbra is veszélyt jelent-e a közbiztonságra nézve. Az ügy kapcsán Nick Clegg, volt brit miniszterelnök-helyettes, a vállalat globális ügyekért felelős alelnöke egy blogposztban jelentette be, hogy mostantól az erőszakra ösztönző, közbiztonság szempontjából veszélyesnek ítélt politikusok egy hónap, fél év, egy év vagy két év felfüggesztést is kaphatnak.

A Facebook, a YouTube és a Twitter azután tiltotta le Trump fiókját, miután az exelnök gyújtó beszéde után január 6-án a Trump-hívek megrohamozták a washingtoni Capitoliumot, és ez több ember halálához vezetett. A volt elnök követői előtt arról beszélt, hogy gigantikus csalás történt, és ő az elnökválasztás valódi győztese.

Miután az összes mainstream közösségi oldalról kitiltották, a politikus-üzletember végül úgy döntött, hogy elindítja saját kommunikációs oldalát. A From the Desk of Donald J. Trump az ígéretekkel ellentétben nem egy kommunikációs platform lett, csak egy szimpla oldal, ahol még csak kommentelni sem lehetett. Alig egy hónappal később azonban az oldalt leállították, és Trump vezető tanácsadója, Jason Miller szerint nem is fogják újraindítani.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!