A következő hónapban Jeff Bezos is ellátogat az űrbe

Júliusban Jeff Bezos, az Amazon atyja is kilövi magát az űrbe, miután cége, a Blue Origin elindítja első utasszállító küldetését. 

A hírt maga Jeff Bezos, a világ jelenlegi második leggazdagabb embere jelentette be az Instagramon. „Ötéves korom óta arról álmodozom, hogy elutazok az űrbe. Július 20-án végre valóra válik, és elutazom a testvéremmel. A legnagyobb kaland a legjobb barátommal.” – írta a posztban. Az utazás ugyanakkor nem kis elkötelezettségre vall, ugyanis az általa alapított Blue Origin rakétája már számos sikeres teszten túlvan, de ez lesz az első alkalom, hogy emberek is lesznek a rakétára szerelt pilóta nélküli űrkapszulában. Az Amazon leköszönő vezére és testvére mellett a kapszulában utazik majd a Blue Origin által meghirdetett aukció nyertese is. A licit jelenleg 2.8 millió dollárnál tart.


https://www.instagram.com/p/CP0MSOqnYEo/?utm_source=ig_embed

A New Shepard névre keresztelt rakéta tehát július 20-án fogja elhagyni a Földet, végállomása pedig a Nemzetközi Űrállomás lesz, igaz Bezosék nem mennek addig, ő és testvére ugyanis mindössze 11 percet tölt majd az űrben. Ennek során a rakéta 100 kilométeres utat tesz meg, majd a világűr határának tekintett Kármán-vonalat elérve az utaskapszula leválik a rakétáról, és ejtőernyőkkel visszaereszkedik a Földre.

Jeff Bezos a világ jelenlegi leggazdagabb embere, vagyonát 185 milliárd dollárba becsülik. Ha minden a tervek szerint alakul Bezos lesz az első dollármilliárdos, aki eljuthat az űrbe, miután vagyonokat fektetett a technológiába.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?