Módosította az Amazon saját mobilos applikációjának egyik legújabb ikonját, mert az sok netezőt a Hitler-bajuszra emlékeztetett. 

Jeff Bezos vállalata körülbelül egy hónappal ezelőtt vezette be az új ikont, amely a régi „bevásárlókosár” figurát váltotta le olyan formában, hogy bőrszínű alapra az Amazon mosolygörbét utánzó logóját és egy ragasztószalagot tettek. Az új ikonnal az Amazon dobozaira akartak utalni, ám a végeredmény kissé problémás lett: a közösségi oldalakon egyből felfigyeltek az ikonra, amelynek kék, cikkcakkos szélű, eredetileg ragasztószalagot formázó momentuma sokak szerint Adolf Hitler bajuszára emlékeztet. Mondanunk sem kell, hogy az elmúlt hetekben rengetegen szóvá tették a dolgot, ráadásul egy rakat mém is született belőle a neten.

Még mielőtt ennél is nagyobb baj lehetett volna, az Amazon gyorsan lépett az ügyben, és lecserélte a szóban forgó ikont egy olyanra, amely bár nagyon hasonlít a bajuszos-verzióra, a ragasztószalag széle már nem cikkcakkos, hanem egyenes, illetve egy behajtás is található rajta. Így már egész biztos, hogy senkinek sem fog eszébe jutni Hitler bajsza az ikonról.

amazon hitler
Fotó: Amazon

A cég hivatalosan nem ismerte be, hogy a fentebb említett okokból kifolyólag került sor az ikon módosítására, a The Verge oldalnak adott interjúban ugyanis csak annyit közöltek, hogy azért változtatták meg az ikont, mert szerintük nem volt kellőképpen izgalmas a design.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

ForrásMashable