Kép: Techeblog

Az még csak hagyján, hogy ez az írógép LEGO-ból készült, de még működik is, szépen lehet rajta pötyögni, mindenki őszinte örömére. 

Ahányszor látunk valami LEGO alkotást, annyiszor írjuk le, hogy ebből a zseniálisan kitalált játékból bármit meg lehet építeni, amit csak az emberi fantázia kitalál. Vagyis szinte bármit. Lehet Gyűrűk Ura installáció, vagy börtön, de még törésteszt is. Ezúttal az angliai Chesterből származó Steve Guinness alkotására hívnánk fel a figyelmet, aki megalkotta a LEGO Ideas (21327) szettet, ami nem más, mint egy írógép. Méghozzá az a modell, amit Ole Kirk Christiansen, a LEGO-csoport alapítója használt, tehát egy egészen régi modellről van szó. Külön érdekessége a dolognak, hogy a 2 079 darabból álló szettet összerakva egy működő eszközt kapunk.

Akár papírt is tehetünk bele, bár nem valószínű, hogy bárki is ténylegesen használatba venné ezt az írógépet. Aki megvásárolja a 199,99 dolláros játékot, kap egy levelet is, amit Thomas Kirk Kristiansen írt, és látott el kézjegyével. Ő az elnöke a LEGO csoportnak, méghozzá a család negyedik generációs tagjaként. Az írógépet alkotó Steve szerint az ötlet úgy született, hogy valami olyasmit szeretett volna, ami még nem volt a LEGO történelmében. Azt is szerette volna megmutatni, hogy a LEGO segítségével valóban bármi megalkotható, amit kigondoltunk. Akit érdekel a szett, annak már nem kell sokat várni, mert a VIP-tagok számára június 16-tól, míg hétköznapi embereknek július 1-től érhető majd el világszerte.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!